Efectul neașteptat pe care ciocolata neagră îl are asupra inimii tale

S-a dovedit că ciocolata neagră este bună pentru inimă, dar cât de multă este prea multă? Și ce fel de ciocolată ar trebui să mâncați? Haideți să discutăm despre asta.

Mulți oameni cred că mâncarea de ciocolată neagră este bună pentru inimă și că reduce riscul de boli de inimă. Acest lucru este adevărat, dar numai în cantități mici. Asociația Americană a Inimii recomandă ca femeile care au un risc ridicat de boli de inimă să mănânce doar 2-3 porții de ciocolată neagră pe săptămână. O porție reprezintă 1/2 uncie sau 14 grame. Pentru bărbați, este de 3-4 uncii sau 84-113 grame.

Unele studii spun că flavonoidele din ciocolata neagră pot ajuta chiar la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Și are și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului rău și ajută la pierderea în greutate. Cu toate acestea, prea multă ciocolată neagră poate fi și dăunătoare.

În trecut, mulți oameni au murit din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral după ce au mâncat multă ciocolată neagră. Așadar, cât de multă este prea multă? Ei bine, este foarte greu de spus, deoarece corpul fiecăruia este diferit. Unii oameni pot să nu aibă niciun efect negativ în urma consumului de multă ciocolată neagră, în timp ce alții se pot îmbolnăvi foarte tare. Totul depinde de sănătatea lor generală și de genetică.

Ciocolata neagră este foarte bogată în calorii. O uncie conține aproximativ 120 de calorii, iar cele mai multe dintre acestea provin din grăsimi. Asta înseamnă că, dacă mâncați o uncie în fiecare zi, vă veți îngrășa aproximativ o livră (0,5 kg) pe lună. Dacă mâncați mai mult decât atât, veți obține mai mult decât calorii din ciocolată; veți obține, de asemenea, o mulțime de alte ingrediente nesănătoase, cum ar fi zahărul și sarea.

Asociația Americană a Inimii spune că femeile care prezintă un risc ridicat de boli de inimă ar trebui să își limiteze aportul zilnic de zaharuri adăugate la 10 lingurițe (aproximativ 150 de calorii) pentru femei sau 20 de lingurițe (300 de calorii) pentru bărbați. De asemenea, ei spun că ar trebui să consumăm doar 4 până la 6 uncii (aproximativ 113 până la 170 de grame) de ciocolată neagră pe săptămână. Aceasta este cantitatea sigură pentru majoritatea oamenilor.

Concluzie:

Deci, cât ar trebui să mâncați? Răspunsul este… depinde! Dacă aveți deja probleme cardiace, ar trebui să evitați complet ciocolata neagră. Dar dacă nu aveți încă probleme cardiace, atunci mergeți mai departe și bucurați-vă de ciocolata neagră în cantități mici. Doar asigurați-vă că este de bună calitate și nu prea multă. Este ca orice altceva în viață… moderația este cheia!

Share your love
Default image
Pyrro
Articles: 3